Amsterdam

De leukste food hotspots van Amsterdam!

Ik zal continu nieuwe food hotspots toevoegen. De komende maanden zal ik regelmatig te vinden zijn in Amsterdam en zal ik steeds weer nieuwe en leuke food hotspots onthullen.

Stay tuned!

Cafe de Paris

Dit blijft mijn favoriete spot van Amsterdam. Overdag is Cafe de Paris helaas niet open maar kun je lunchen in het Metropolitain, dit zit onder Café de Paris. Cafe de Paris heeft een heerlijke kaart maar mijn favoriet is de Gruyere dip met groenten. Het interieur is prachtig en de ingang van Cafe de Paris zit ook in een prachtige straat. Je waant je weliswaar in ‘ Paris’ !

Cafe de Paris, Rokin 83, 1012 KL Amsterdam

FRNZY Amsterdam

De heerlijke food hotspot FRNZY is te vinden in de Pijp. Bij lekker weer kun je hier heerlijk buiten zitten en maken ze heerlijke smoothies en verse springrolls. Uiteraard kun je hier ook de befaamde bahn mi krijgen. Als je van zoet hout dan zijn de pandan wafels zeker een aanrader.

Helaas heeft FRNZY op 30 september bekend gemaakt dat ze op deze locatie gaan sluiten!

FRNZY AMSTERDAM

FRNZY Amsterdam,Eerste Jacob van Campenstraat 27 H, 1072 BC Amsterdam

De Plantage

Een andere favoriete food hotspot van Amsterdam. Deze hotspot is te vinden naast de hoofdingang van Artis, inderdaad, de dierentuin. Het is niet voor niks dat deze plek ook weleens wordt gebruikt in films. Toen wij hier hebben gegeten was het de perfecte zwoele zomeravond. Op het terras waren de lichtjes aan en keken we op een immens grote volière, waar prachtige vogels rondvliegen. De planken die ze hier serveren zijn een echte aanrader en ook een lust voor het oog!

 De Plantage, Plantage Kerklaan 36, 1018 CZ Amsterdam

Pluk Amsterdam

Een andere heerlijke food hotspot is Pluk, die je kan vinden in de 9 straatjes. Helaas is het hier nu zo druk dat je echt in de rij moet staan om een plekje te bemachtigen. De broodjes vond ik iets tegenvallen maar de taarten zijn verrukkelijk.  Ook hebben ze verschillende heerlijke bowls. Er zijn nu 2 locaties, er zit 1 vestiging in de Reestraat en de andere in de Berenstraat, een paar deuren verderop, waar je ook veel leuke accessoires kan kopen.

Pluk Amsterdam, Reestraat 19 en Berenstraat 19, Amsterdam

Raïnaraï
Raïnaraï is een traiteur met eten uit de nomadische keuken van Algerije. Alleen de buitenkant is al prachtig. Mocht je een boot hebben liggen in de grachten dan is dit de ideale food hotspot om hier je eten te halen. De vitrine wordt dagelijks gevuld met verse gerechten waardoor je steeds kraakverse producten hebt. Mocht je het hier op willen eten, dan hebben ze maar vier tafeltjes.

Raïnaraï, Prinsengracht 252, 1016 HG Amsterdam

Nacarat

Dit geweldige restaurant kun je vinden op de 5e verdieping van warenhuis Hudson’s Bay. Het restaurant kun je bereiken via de winkel maar ook via een smalle steeg waar je vervolgens de lift kunt pakken. De kaart is uitgebreid en wij hebben een pita met garnalen en avocado gedeeld. Bij alle pita’s krijg je friet van de Frietboutique.

Ook serveren ze verschillend buddha bowls en kun je kiezen uit zalm, falafel, kip of groenten. De bediening is uiterst vriendelijk en het uitzicht en het interieur is adembenemend. Amsterdam heeft er weer een top restaurant bij!

Nacarat, 5de verdieping Hudson’s Bay, Rokin 49, Amsterdam

The Cold Pressed Juicery

Midden in het centrum van Amsterdam vind je de lekkerste juices bij The Cold Pressed Juicery. Hier vindt je diverse smoothies met superfoods . Ondertussen zijn er al vier vestigingen in Amsterdam. Deze smoothies zijn zo puur en daarnaast gebruiken ze geen chemische producten en bevatten de sapjes alleen natuurlijke suikers. Doordat de sapjes koud geperst zijn gaan de belangrijke voedingsstoffen niet verloren.  Mijn favoriet is de ‘lightsaber’

IMG_0640.JPG

The Cold Pressed Juicery, onder andere te vinden aan de Prinsengracht