citytrip, food, reizen, Toscane, travel

Toscane | Ontdek Toscane in 4 dagen!

 

Heb jij weinig vakantiedagen over voor de rest van het jaar maar wil jij in het najaar toch nog van de laatste zonnestraaltjes genieten? Dit is mogelijk in Toscane! Wil je weten hoe? Lees dan snel verder!

Vliegen van Nederland naar Toscane

Vanaf Rotterdam Airport vlogen wij op een zaterdagmiddag naar Pisa. Als je vanaf Rotterdam vliegt heb je normaal gezien veel minder stress dan wanneer je vliegt vanaf Schiphol. Als het meezit (afhankelijk van het tijdstip waarop je vliegt) kan je binnen 5 minuten echt in de vertrekhal staan (inclusief security check). Binnen 1.30 uur sta je op de luchthaven Pisa Galileo Galilei.

Toscane met de auto ontdekken

Er is geen betere manier om Toscane te ontdekken dan met de auto. In Nederland kan je het beste via Rentalcars een auto huren en kies dan voor de optie Goldcars. Een goede huurauto, bijvoorbeeld een Opel Corsa, kost 165 euro voor 4 dagen. In dit bedrag zit ook een verzekering die alles, zelfs kleine schade, dekt en je hebt geen eigen risico. Dit is echt aan te raden aangezien je in Italië al snel een kleine schade oploopt.

Dag 1 Toscane

Pisa heeft veel meer dan alleen een toren!

Het centrum van Pisa is maar 10 minuten rijden vanaf het vliegveld. Er zijn diverse hotels in het centrum maar deze zijn vaak niet al te schoon en hier heb je veel geluidsoverlast. Dit wil je niet hebben, zeker niet als je nog een paar dagen voor de boeg hebt. Een aanrader is het heerlijke B & B hotel, Hotel Live09 (net buiten het centrum). Met de taxi of bus ben je binnen 15 minuten in het centrum.

De toren van Pisa en Hotel Live09

In het oude centrum van Pisa zit restaurant La Pergoletta, echt een aanrader! Midden in het restaurant staat een boom, aangekleed met lichtjes, romantischer kan bijna niet! Het eten is ook heerlijk; ze serveren streekgerechten en wat modernere gerechten.

Restaurant La Pergoletta, Pisa

Dag 2 Toscane

Forti dei Marmi: jetset alert! 

Vanuit Pisa sta je binnen 35 minuten in Forti dei Marmi, dit was vroeger een opslagplaats van marmer. Deze mooie badplaats bevindt zich aan de Riviera Versilia. Vooral in de zomer is het hier gigantisch druk, maar in het najaar is het prima te doen. Het plaatsje doet me ook echt denken aan Beverly Hills. Je vindt hier Gucci, Dolce & Gabbana en andere luxueuze merken. Hier komen vooral veel jetsetters.  Je kan vanuit hier ook met de boot naar Cinque Terre, een plaats die velen op hun bucketlist hebben staan.

Forti di Marmi, chique winkelstraat

Viareggio: shop till you drop!

Vanuit Forti dei Marmi kan je naar een volgende badplaats rijden, Viareggio. Je staat hier binnen 30 minuten. Op internet lees je uiteenlopende meningen over deze plaats. Wij vonden deze plaats erg leuk. Als je hier naartoe gaat kan je het beste gelijk naar Piazza Massimo d’Azeglio. Dit is het mooiste stukje van de boulevard en hier vind je prachtige winkels en restaurantjes. Rond 18 uur begint het ‘aperitivo’ in Italië en kun je bij diverse barretjes een drankje bestellen en mag je verschillende hapjes van het buffet pakken, gratis.

Viareggio

Shopping boulevard Viareggio

Voor heerlijk eten ga je naar Lucifero Cucina & Cocktails, op loopafstand van de boulevard. Het zit aan een mooi plein in de buurt van de haven. Het is een prachtig restaurant, niet typisch Italiaans, met een modern interieur. Dus als je echt voor typisch Italiaans eten wil gaan, dan is dit niet het restaurant waar je moet zijn. Dit restaurant krijgt goede recensies dus wij waren erg benieuwd. Het eten wordt opgediend zoals in een Michelin-restaurant. We hadden verse vis, recht uit zee, die heerlijk smaakte. Uiteraard serveren ze ook typische Italiaanse gerechten.

Lucifero, Piazza Lorenzo Viani, 20, 55049 Viareggio LU, Italië

In Viareggio verbleven we in Hotel Lisa, een niet al te duur hotel, maar erg charmant. We hadden een eigen balkon en we konden de auto pal voor het hotel parkeren.

Hotel Lisa, Via Duilio, 16, 55049 Viareggio LU, Italië

Dag 3 Toscane

Charming Lucca, klein maar fijn

Vanuit Viareggio ben je binnen 20 minuten al in Lucca. De auto kan je goedkoop parkeren in de parkeergarage Park Mazzini, binnen de stadsmuren van Lucca, gelegen aan de Via dei Bacchettoni. Parkeren kost hier € 1,00 per uur. De parkeergarage is 24 uur per dag geopend.

De Torre Guinigi is één van de bekendste torens in Lucca. Wat een prachtige toren! Bovenop de toren staan oude steeneiken en deze zorgen voor het karakteristieke uiterlijk. Je kan deze toren ook bezoeken, helemaal naar de top. Je dient wel een goede conditie te hebben (er zijn meer dan 200 treden) maar je wordt gelijk beloond met een prachtig uitzicht. Het is echt de moeite waard om deze flinke klim te doen.

Guinigi Tower, Via Sant’Andrea, 55100 Lucca LU, Italië

Lunchen kun je goed doen bij de Local Food Market, een prachtig verborgen plekje aan de Via San Paolino. Eet hier een pasta of pizza. Ze serveren hier ook een ‘Local Food Market salade’ maar deze viel enorm tegen: alleen ijsbergsla, een paar plakjes gesneden kipfilet en cherry tomaatjes. Wel goed voor de lijn.

Local Food Market, Via S. Paolino, 116, 55100 Lucca LU, Italië

Het historisch centrum van Lucca is omringd door dikke stadsmuren, die maar liefst meer dan vier kilometer lang zijn. Het bekendste plein van Lucca is Piazza dell’Anfiteatro, vroeger was dit een Romeinse arena. Maar ook vind je er een paar andere mooie pleinen!

 Piazza dell’Anfiteatro, 55100 Lucca LU, Italië

Caffetteria San Colombano is een echte aanrader als je romantisch wilt dineren. Dit restaurant staat op de stadsmuur met een prachtig uitzicht op de stad Lucca. De tafels staan onder de bomen en je kunt hier heerlijk eten. De risotto’s zijn heerlijk!

Cafeteria Restaurant San Colombano, Rampa Baluardo San Colombano, 10, 55100 Lucca 

Overnachten in Lucca zelf kan redelijk prijzig zijn maar wij hebben een kleine villa (met vier kamers) gevonden waar je nog niet eens 50 euro per nacht betaald. De eigenaren zijn vriendelijk en Villa Armonia is nog maar recentelijk geopend. Ze willen het komende jaar de tuin meer gaan aankleden zodat ze in de zomer ook een ontbijtbuffet buiten kunnen gaan serveren. Je kan hier gewoon gratis parkeren.

Villa Armonia, Via Pesciatina, 993, 55100 Lucca LU, Italië

Dag 4 Toscane

Montecarlo

Vanuit Lucca sta je binnen 40 minuten in het prachtige Montecarlo. Het is een klein stadje, welke zo een decor zijn van een romantische film. Ook heb je hier prachtig uitzicht. Bezoek zeker het mooie Rocca del Cerruglio fort.

Montecarlo

Voor een heerlijke lunch bezoek je Fattoria Il Poggio (Agriturismo), net buiten Montecarlo. Een locatie die zo uit een boekje komt. Je dineert hier in een prachtige omgeving. Ze serveren producten die geproduceerd  zijn op eigen land, zoals olijfolie en kaas.

Fattoria Il Poggio, Via S. Piero, 39, 55015 Montecarlo LU, Italië

Vanuit Montecarlo kun je binnen 40 minuten weer in Pisa staan en kun je jouw vakantie afsluiten met een aperitivo en een heerlijke antipasti bij I Porci Comodi aan de Via L’Arancio. Thanks for the tip Maureen!

I Porci Comodi, Via l’Arancio, 4, 56126 Pisa PI, Italië 

Hoe kun je deze reis naar Toscane het beste organiseren?

Als je op tijd bij Transavia boekt dan kun je al vliegen voor 70 euro per persoon. De hotels die hierboven genoemd worden zijn zo’n 50 euro per nacht en te boeken via Booking.com en de auto via Rentalcars .

TIP: Ondanks dat het vliegveld op Pisa klein is dien je echt op tijd aanwezig te zijn voor de terugvlucht naar Nederland. Wij hebben bijna 1.30 uur in de rij gestaan bij de security check. Het is enorm druk op deze luchthaven omdat hier eigenlijk te veel vliegtuigen landen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s