De leukste hotspots van Amsterdam!

Amsterdam, de stad met teveel keuzes! Elke week komt er weer een nieuwe hotspot bij en als je dan een weekend naar Amsterdam gaat dan weet je vaak niet waar je moet beginnen. Soms vergeet je een plek, of je ziet door de bomen het bos niet meer. Om het voor jou wat overzichtelijker te maken heb ik de leukste en nieuwste hotspots van Amsterdam op een rij gezet! 

De beste food spots van Amsterdam

Le Petit Deli

My happy place in Amsterdam, Le Petit Deli. Deze leuke hotspot is te vinden in de Jordaan. De buitenkant alleen al is een feestje. Je waant je echt in Parijs. De eigenaren zijn super aardig en laten ons een aantal taartjes proeven. Wat een feestje! Ze hebben prachtige macarons, tartelettes en bonbons maar ook salades en broodjes. Een echte must-see in Amsterdam.

Le Petit Deli, Tweede Egelantiersdwarsstraat 16, Amsterdam

De Plantage

Een andere favoriete food hotspot van Amsterdam. Deze hotspot is te vinden naast de hoofdingang van Artis, inderdaad, de dierentuin. Het is niet voor niks dat deze plek ook weleens wordt gebruikt in films. Toen wij hier hebben gegeten was het een perfecte zwoele zomeravond. Op het terras waren de lichtjes aan en keken we op een immens grote volière, waar prachtige vogels rondvliegen. De planken die ze hier serveren zijn een echte aanrader en ook een lust voor het oog!

 De Plantage, Plantage Kerklaan 36, Amsterdam

Pluk Amsterdam

Een andere heerlijke food hotspot is Pluk, die je kan vinden in de 9 straatjes. Helaas is het hier nu zo druk dat je echt in de rij moet staan om een plekje te bemachtigen. De broodjes vond ik iets tegenvallen maar de taarten zijn verrukkelijk.  Ook hebben ze verschillende heerlijke bowls. Er zijn nu 2 locaties, er zit 1 vestiging in de Reestraat en de andere in de Berenstraat, een paar deuren verderop, waar je ook veel leuke accessoires kan kopen.

Pluk Amsterdam, Reestraat 19 en Berenstraat 19, Amsterdam

The Cold Pressed Juicery

Midden in het centrum van Amsterdam vind je de lekkerste juices bij The Cold Pressed Juicery. Hier vindt je diverse smoothies met superfoods . Ondertussen zijn er al vier vestigingen in Amsterdam. Deze smoothies zijn zo puur en daarnaast gebruiken ze geen chemische producten en bevatten de sapjes alleen natuurlijke suikers. Doordat de sapjes koud geperst zijn gaan de belangrijke voedingsstoffen niet verloren.  Mijn favoriet is de ‘lightsaber’

IMG_0640.JPG

The Cold Pressed Juicery, onder andere te vinden aan de Prinsengracht

Polaberry

Op Instagram had ik deze geweldig store al voorbij zien komen, Polaberry. Dit gaat waarschijnlijk de meest gefotografeerde shop worden van Amsterdam.   Inmiddels hebben ze in Rotterdam ook een vestiging. De oprichtser is Instagrammer @Polabur. Zij is een paar jaar geleden naar Amsterdam verhuisd en komt van origine uit Rusland. Haar echte naam is Polina. Je vindt in deze winkel heerlijke aardbeien, gedoopt in echte Belgische chocolade. Ook verkopen ze verschillende chocolade repen of andere heerlijkheden zoals een vijgenchocoladereep. Dit is echt mijn nieuwe favoriete zaakje in Amsterdam!

Polaberry, Prinsengracht 232 H, Amsterdam

Van Wonderen Stroopwafels

Nog een andere bekende winkel is Van Wonderen Stroopwafels,  een patisserie en cupcake winkel gevestigd in de 9 Straatjes van Amsterdam. Ook de stroopwafels worden veelvuldig gefotografeerd op Instagram!

Van Wonderen Stroopwafels

Van Wonderen Stroopwafels, Kalverstraat 190, Amsterdam

Ree7

Ree 7 is voor mij al een paar jaar de perfecte plek om even uit te rusten tijdens het shoppen. Ze zitten ook in de gezellige negen straatjes en hier kun je vooral heerlijke taarten vinden maar ze hebben ook de lekkerste smoothies. Het interieur is fantastisch, I love it!

Ree7, Reestraat 7, Amsterdam

Deus Ex Machina Amsterdam

Hoe leuk, Deus Ex Machina in Amsterdam! In Milan heb je ook een vestiging maar in Amsterdam hebben ze er nu ook één. Ze zijn gevestigd in een monumentaal grachtenpand uit 1643 aan de Herengracht. Je kunt hier  borrelen of eten. De ruimte leent zich ook voor grote groepen en je kunt hier dus ook een intiem dineren.

In het restaurant vind je gecustomizede motoren en onderdelen. Deus heeft inmiddels 12 vestigingen in onder andere Sydney, Bali, Los Angeles, Tokyo, Milaan, Kaapstad, Ibiza en dus ook Amsterdam.

Deus Ex Machina, Herengracht 88A, Amsterdam

Droog Amsterdam

Nog een favoriet plekje van mij in Amsterdam. Ze hebben een prachtige sprookjesachtige tuin en je kunt hier heerlijk eten. Alle gerechten die ze serveren zijn huisgemaakt. Ze hebben er zelfs blauwe thee. Droog is in 1993 opgericht door Renny Ramakers en Gijs Bakker ter promotie van hedendaagse Nederlandse vormgeving. De initiatiefnemers hadden werk van jonge Nederlandse ontwerpers geselecteerd waarbij zij een nieuwe trend zagen in het hergebruik van alledaagse objecten gecombineerd met een down-to-earth mentaliteit. Je kunt online verschillende kunstzinnige producten kopen.

Droog Amsterdam, Staalstraat 7B, Amsterdam 

Et… pour mes amis Français, decouvrir Amsterdam en bateau!
Vous pouvez visiter Amsterdam en bateau avec  Amsterdam Bateau. La duree est 1.30h. Et l’apéro est deja inclus dans le tour. Le bateau depart de Oosterdokskade 8, en face Amsterdam Centraal. Vous avez une experience conviviale en compagnie d’autres touristes et/ou locaux francophones qui seront vos compagnons de balade.

Houd Voyagerenstyle in de gaten voor meer leuke adressen in Amsterdam.  Er komen steeds nieuwe adressen bij dus kijk voor de laatste hotspots geregeld online op deze website! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s