blog, food, health, Israel, Jeruzalem, Tel Aviv, travel

De leukste food hotspots in Jeruzalem

Jeruzalem is het ‘walhalla’ voor foodies. De ene healthy vegan hotspot na de andere kun je hier vinden. Vooral de wijk rondom de Mehane Yehuda Market is levendig. Je kunt er uitgaan maar ook naar diverse bars gaan. Elke dag is het druk, ook al moet men de andere dag werken. Benieuwd naar de leukste food hotspots in Jeruzalem? We hebben de leukste food hotspots op een rij gezet.

De leukste hotspots in Jeruzalem!

Mechane Yehuda Market

De leukste markt van Jeruzalem, Mechane Yehuda Market. Hier treedt ook regelmatig een band op en zelfs doordeweeks lijkt het wel of het weekend is, zo druk.  Je kunt hier verse producten kopen maar je kunt hier ook eten bij een van de restaurantjes die hier zitten. Zo hebben wij een avond heerlijk gegeten bij Manou Bashouk, een Libanees restaurant. Wij hadden enorm geluk want het is hier altijd vol. Ze hebben maar een paar tafeltjes. Wij hebben een gevulde aubergine met gehakt gegeten, echt heerlijk en een aanrader!

Machneyuda

Machneyuda is echt het leukste restaurant van Jeruzalem en zit om de hoek van de Mechane Yehuda Market en heeft diverse gerechten uit het Midden-Oosten. De sfeer en het eten zijn hier geweldig. Tijdens het eten klinkt er harde muziek uit de speakers, zelfs tussen de middag. Het restaurant zat al de hele week vol en ze hadden alleen nog maar plek om te lunchen. Dus als je hierheen gaat dien je echt nog in Nederland te reserveren. Dit is echt een aanrader!

 Tmol Shilshom

Een uniek restaurant! Als je binnenkomt vallen de boeken je als eerste op en ga je terug in de tijd. Ze hebben veel vegan gerechten en het is er lekker rustig. Dit in tegenstelling tot andere delen in de stad. Hier komen dan ook veel schrijvers en dichters. Het zit in een kleine steeg in het centrum van Jeruzalem. Bij Tmol Shilshom kun je echt even tot rust komen.

Kadosh Café Patisserie

Bij Kadosh Café waan je je in Frankrijk. Wij vonden het met name leuk zitten maar het eten is overprized! Ze staan bekend om hun geweldige patisserie.

Kadosh cafe hotspot Jeruzalem

Focaccia Bar

De Focaccia Bar zit in het centrum van Jeruzalem. Een erg leuk tentje, waar de porties royaal zijn. Wij hebben dan ook een pizza gedeeld. Daarnaast hadden wij een bloemkool uit de oven, die was heerlijk! Ze staan hier bekend om hun verschillende focaccia’s, dus vandaar de naam.

MODERN (ISRAEL MUSEUM)

Modern Restaurant zit binnen in het Israel Museum. Dit prachtige restaurant heeft een heerlijke kaart en de prijzen zijn ook redelijk, zeker als je hier gaat lunchen. Het interieur is artistiek en gezellig. Zorg ervoor dat je reserveert, want het kan hier druk zijn.

The First Station

Een andere hippe hotspot in Jeruzalem is The First Station. Dit is een oud treinstation dat in 1998 gesloten is en pas in 2013 weer is geopend. Je vindt hier diverse restaurantjes en er worden hier regelmatig events gehouden. Wij hebben gegeten bij Fresh. Fresh is een schattig zaakje waar ze heerlijk eten hebben en voor een schappelijke prijs.

Jeruzalem is de stad met de leukste hotspots!

Tel Aviv staat bekend om de hippe en leuke hotspots maar dat Jeruzalem een stad is met de leukste adresjes kunnen wij nu ook beamen. In deze mooie en magische oude stad vind je het beste van beide werelden. Uiteraard dien je niet alleen naar Jeruzalem te komen voor de hotspots maar ook voor de prachtige bezienswaardigheden en heilige plekken.

Lees snel de blog over de meest heilige plekken en historie ter wereld. 

 

Een gedachte over “De leukste food hotspots in Jeruzalem”

Plaats een reactie