beauty, blog, health

Wat is Ayurveda?

Wat is nou Ayurveda?

Wij als mens krijgen zo enorm veel medicijnen voorgeschreven dat men zichzelf niet eens realiseert dat je eigenlijk veel giftige stoffen binnenkrijgt.

De afgelopen paar jaar ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in Ayurveda. Dit betekent letterlijk ‘de wetenschap of kunst van het leven’.  Ayurveda richt zich op het gezond door het leven gaan, en is ook erkend een officiële wetenschappelijke geneeskunde en veel zorgverzekeraars vergoeden dit.

Waarom ik zoveel interesse heb in de Ayurveda is omdat dit een natuurlijke geneeswijze  is en er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke kruiden.

Een paar jaar geleden kreeg ik een keelontsteking en schreef de dokter mij antibiotica voor. Omdat de kuur niet aansloeg ben ik onderzoek gaan doen op internet, daar las ik dat propolis en manuka ontstekingsremmend is.  Ik heb een spray gekocht met beide ingrediënten en wonder boven wonder ging mijn keelontsteking weg. Als ik dit niet had gedaan had ik dus weer opnieuw “gif” binnen gekregen, want dat is wat antibiotica is.  Vanaf dat moment ben ik mij meer gaan verdiepen in deze geneeskunde.

Ayurveda is gebaseerd op drie bio-energetische krachten (dosha’s) die de basis vormen voor alle levende organismen. Het gaat om:

  • Vata, de kracht van beweging
  • Pitta, de kracht van transformatie
  • Kapha, de kracht van structuur

In mijn blogs zal ik over verschillende onderwerpen gaan schrijven, stay tuned!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s