De leukste foodspots van Den Haag!

Den Haag, mooie stad achter de duinen, krijgt er steeds meer nieuwe foodspots bij! In Den Haag kun je in het centrum diverse leuke hotspots vinden maar ook Scheveningen heeft er genoeg. Lees snel verder en bezoek de leukste hotspots van Den Haag en Scheveningen!

De leukste food hotspots van Scheveningen

Strandpaviljoen Buiten
Aan het Zwarte Pad zit Strandpaviljoen Buiten. Je vindt hier heerlijke en eerlijke producten op de kaart. Als je van biologisch eten houdt ben je hier aan het juiste adres. Hier vind je geen fancy en hippe setting maar juiste een laidback sfeer. Heerlijk.

Wat ik zo fijn vind aan deze strandtent is dat ze duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Sinds 2020 hebben ze de hoogste Green key certificering.

Strandpaviljoen Buiten, Zwarte Pad 67, Den Haag

Foodhallen Scheveningen
Wat een aanwinst voor Scheveningen, de foodhallen. Ze hadden een slechte start vanwege corona maar gelukkig loopt de foodhal deze zomer als een tierelier. Je kunt hier genieten van gerechten uit 18 verschillende wereldkeukens. Het interieur is prachtig en er is voldoende plek, ook buiten op het terras. De cocktails zijn heerlijk en er is keuze genoeg.

Foodhallen Scheveningen, Strandweg 161, 2586 JM Den Haag

Panama Beach
Nog een heerlijk plekje, tegenover de foodhalllen, aan het strand, Panama Beach. Je vindt hier heerlijke borrelplanken en andere heerlijkheden. Het buitenterras is prachtig en je waant je hier echt in Panama.

Panama Beach, Strand Noord 51, 2586 ZZ Den Haag

SuzieQ
Mijn favoriete restaurant, Suzie Q, is gevestigd aan de Scheveningse haven. Het interieur alleen al is de moeite waard om dit restaurant te bezoeken. Vanaf het buitenterras heb je een mooi uitzicht op de haven. Wist je dat Suzie Q het zusje van Milú is en dat je hier ook alle gerechtjes kunt delen? Het eten is heerlijk en de bediening is erg vriendelijk. Vanaf nu is dit ook mijn favoriete restaurant in Scheveningen.

Suzie Q, Doctor Lelykade 33-37, 2583 CL Den Haag

Whoosah Beachclub
Als je op het strand van Scheveningen bent kun je het beste naar het Zwarte Pad gaan. Hier heb je een echt vakantiegevoel en kun je genieten van een prachtige sunset. Hier hoort uiteraard een goede maaltijd bij en heb je keuze uit de beste cocktails. De menukaart is gevarieerd maar ik vind de combo-plate het allerlekkerst, de beste hapjes van de kaart op 1 plank! Whoosah Beachclub is een van mijn favoriete hotspots. Hier zijn ook regelmatig feestjes vanaf donderdag tot en met zondag! Helaas is deze strandtent alleen van april tot en met september geopend.

Whoosah Beachclub, Zwarte Pad 66, 2586 JM Den Haag, website

Greens in the Park
Dit unieke restaurant, Greens in the Park,  gelegen in het Westbroekpark. Deze hotspot is ligt aan het voormalige midgetgolfterrein. Naast het restaurant ligt de biodynamische moestuin, welke wordt verzorgd door de Haagse stichting Mens en Tuin. Deze stichting zorgt ervoor dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zich hier kunnen bezighouden. Het motto van Greens is dan ook ‘eerlijk en heerlijk’.

De groenten die je op je bord krijgt komen rechtstreeks uit de moestuin. Je kunt in het restaurant heerlijk borrelen of als je zoete trek hebt kun je ook uit de diverse zelfgemaakte taarten kiezen.

Hier zal ik nog veel te vinden zijn, wat een heerlijke plek!

Greens in the Park, Kapelweg 18, Scheveningen, website

Beachclub Bora Bora
Een van mijn favoriete hotspots van Scheveningen. Als ik eerlijk ben kom ik niet graag aan deze kant van Scheveningen maar voor Bora Bora Beachclub maak ik een uitzondering. Het interieur is geweldig en je waant je op een tropisch eiland. Het eten is heerlijk en wij nemen meestal de ‘big bites’. Je krijg je de lekkerste dingen van de kaart geserveerd.  De bediening is ook uiterst vriendelijk. Een echte aanrader als je Scheveningen bezoekt.

Bora Bora Beachclub, Strandweg 29, Scheveningen, website

The Fat Mermaid
Niet ver van Bora Bora Beachclub zit The Fat Mermaid. Nog zo’n heerlijke plek waar je echt kunt genieten. Ook hier vind je weer heerlijke gerechten op de kaart zoals de Thai visburger maar ook zij hebben weer een ‘Chef’s choice plate’ , echt delicious! Ze proberen zoveel mogelijke pure producten op de kaart te zetten. Op hun terras vind je verse aubergines en andere plantjes en op deze manier laten ze ook zien dat ze bewust bezig zijn om zoveel mogelijk organic food te serveren. Ze werken ook nauw samen met Ben de Lange, het vlees wat ze gebruiken is van de Lindenhoff farm en het brood komt van Jordy’s Bakery.

The Fat Mermaid, Strandweg 19, Den Haag, website

Het Puntje
Bij deze strandtent kom ik altijd echt tot rust. Wat een heerlijk plekje is dit. Je vindt hier met name vegetarische en biologische gerechten op de kaart. Je kunt hier echt met je voetjes in het zand dineren, en in alle rust. Wat ik hier zo fijn vindt is dat hier geen troep slingert. Het eten is er heerlijk. Regelmatig hebben ze ook buffetten.

De leukste hotspots in het centrum van Den Haag

Wie al een tijd niet in Den Haag is geweest zal zien dat de stad aan het veranderen is, in positieve zin. Er zijn een aantal nieuwe hang-outs met de daar-moet-je-heen-factor.

Bouzy Prinsestraat
Bouzy zat al aan Mauritskade en de Denneweg maar nu hebben ze ook een wijnbar geopend aan de Prinsestraat. Je vindt hier uiteraard weer een uitgebreid assortiment aan wijnen met heerlijke bites. En de eigenaar komt net zoals ik uit Zeeuws-Vlaanderen. Ook altijd leuk om te vermelden als trotse Zeeuws-Vlaming.

Bouzy, Prinsestraat 42A, Den Haag

Hug the tea
Aangezien ik een echte fan ben van thee was ik erg benieuwd naar de nieuwe hotspot in Den Haag, Hug the tea! Deze hang-out zit in het centrum van Den Haag! Ik was erg benieuwd naar de matcha wafels, pancakes en uiteraard de thee. De hartige wafel met zalm is heerlijk. Ze verkopen ook hun eigen label Hug the Tea thee. De thee is afkomstig van de theeplantages in Shizuoka, Miyazaki en Kagoshima in Japan. Ik ben fan en kom zeker terug.

Hug the tea, Papestraat 13, Den Haag

Pistache Cafe
Vlakbij de Paleistuin vind je een superleuke hotspot, Pistache Cafe. Je kunt hier de hele dag door healthy ontbijtjes en andere heerlijkheden eten. Het interieur alleen al is het bezoeken waard.

Pistache Cafe, Prinsestraat 34, Den Haag website

Hotel Indigo
Als je Hotel Indigo binnenloopt waan je je op een filmset. Het is werkelijk prachtig. Je kunt hier goed vertoeven met een glas wijn en wat hapjes en bijkletsen met je vriendinnen. Wist je dat dit het voormalige pand was van De Nederlandsche Bank (1883)? Beneden is een bar en kun je de oude kluis nog zien. Deze hotspot is echt een must-see! Love it!

Hotel Indigo, Noordeinde 33, Den Haag website

Tapisco
Nog een redelijk nieuwe aanwinst voor Den Haag, Tapisco. De eigenaar Marcel van der zit in een prachtig historisch pand aan de Kneuterdijk.  Het restaurant serveert met name gerechten uit de Iberische keuken.  De naam van het restaurant is gebaseerd op de woorden tapas en petiscos. Je vindt hier leuke gerechtjes om te delen.

Restaurant Tapisco, Kneuterdijk 11, Den Haag website

Waan je in Japan bij Yuzu!
Onlangs heb ik Yuzu bezocht, de hotspot van Den Haag! Dit mooie restaurant zit aan de Bierkade, niet ver van Chinatown. Ik ben echt fan van de Bierkade, er zitten hier zoveel leuke restaurantjes. Blijkbaar was dit restaurant vroeger een autogarage maar nu kun je hier heerlijk dineren en borrelen. Door het interieur waande ik mij niet in Den Haag maar in Japan. Het eten is heerlijk en je hoeft niet lang te wachten op de bediening.

De menukaart bestaat uit kleine Aziatische gerechtjes die je kunt delen, de meeste gerechten zijn afkomstig uit de Japanse keuken. Wij hadden de salade met gegrilde octopus, grapefruit en citrus-sojadressing, echt heerlijk, en ook de zalmtartaar met zoete aardappelchips is aan te raden. Yuzu is mijn nieuwe favoriete borrel hotspot in Den Haag! Neem je portemonnee wel mee want goedkoop is het zeker niet..

De leukste hotspots buiten het centrum van Den Haag

Bistro Berg en Dal
Hoe leuk is dit, een 730 jaar oude boerderij omgetoverd tot een heerlijke bistro met een prachtige tuin. Deze leuke hotspot ligt veerscholen in de bosjes van Pex. Je vindt hier heerlijke gerechten voor een goede prijs. Een echte aanrader!

Bistro Berg en Dal, Daal en Bergselaan 11, 2565 AB Den Haag

Houd Voyagerenstyle in de gaten voor meer leuke adressen in Den Haag.  Er komen steeds nieuwe adressen bij dus kijk voor de laatste hotspots regelmatig op deze website!