citytrip, food, Parijs, reizen, travel

10x leukste summer hotspots Parijs!

Alweer naar Parijs? Ja, alweer!! Ik kan maar geen genoeg krijgen van deze stad en elke keer is het weer een beleving. Elke keer komen er nieuwe leuke plekken bij en graag wil ik jullie weer op de hoogte brengen van de leukste en hipste hotspots van Parijs! Ga jij deze zomer nog naar Parijs? Lees dan snel verder want voor je het weet zijn die nieuwe hotspots alweer verdwenen uit deze levendige stad!

A summer in Paris!

Via Instagram houd ik alle nieuwe hotspots in de gaten maar ook de typische Franse websites struin ik af voor de nieuwste hippe adresjes in Parijs. Ik ben gek op de oude en pittoreske straatjes maar vooral ook de verborgen mooie pleintjes in Le Marais. Ik vind vooral de zomer in Parijs heel fijn, dan moet het natuurlijk geen 40 graden zijn! In de zomer is het niet zo druk en kan je heerlijk rondlopen en neerstrijken op de leukste en mooiste terrassen. Ik deel graag mijn 10 favoriete plekjes met jullie.

1. L’ Ete de Saint-Germain
De wijk Saint-Germain is sowieso één van mijn favoriete wijken en vanwege de zomertijd is er een tijdelijk terras, een echte hidden spot, namelijk L’été de Saint-Germain. Het is in de buitenlucht en het is echt superromantisch. In de bomen hangen lichtjes en er hangt een ontspannen sfeer. Je kunt hier een plankje met kaas en charcuterie bestellen en de wijnen die ze serveren zijn ook heel goed.

Dit is pas goed aperitieven! Hier zitten overigens ook echt alleen maar locals!

L’ Ete de Saint-Germain, 5 rue de l’Abbaye, metrohalte ; Saint-Germain des Pres

2. Tiger Paris
Op loopafstand van L’été de Saint-Germain zit Tiger Paris. Je kan hier weer vrolijk verder gaan met borrelen. Het zit in een schattig straatje en van buiten ziet het er al leuk uit. Ze serveren hier goddelijke cocktails en Gin & Tonic. Ik had een cocktail met verse ananas en het wordt ook nog eens leuk gepresenteerd.

Tiger Paris, rue Princesse 75006 PARIS, metrohalte ; Mabillon

3. Casa Corona, Pop-up BAR !
In de buurt van de bekende rue de Temple, in Le Marais, zit een tijdelijke hotspot, Casa Corona. Deze zat er alleen maar in juli. Het is echt ‘beer garden’ met schommels en relaxte zithoeken. Ook worden er stukken van artiesten geëxposeerd en staan er DJ’s. Binnenkort zal Casa Corona weer op een nieuwe locatie neerstrijken en ook op deze locatie zal er weer een nieuwe bar komen.

Casa Corona, 81 Rue des Archives, 75003 Paris, metrohalte ; Filles du Calvaire

4. Plaza Havana Club
Tegenover het station Gare de L’Est zit een verstopte beer garden, Plaza Havana Club. Wat een super leuke plek! Lichtjes in de bomen en veel groen. Vanaf buiten kun je niet zien dat hier iets zit dus je moet het echt weten. Hier zitten dus ook echt alleen maar locals. Je kunt hier ook kleine gerechten eten zoals salades en plankjes met kaas en charcuterie.

Plaza Havana Club, 148 rue du faubourg saint martin, Paris metrohalte; Gare de L’Est

5. Le Chalet des Iles/Bar de Chalet
In het Bois de Boulogne ligt Le Chalet des Iles, wat een waanzinnige plek! We hebben wel even moeten lopen voordat we het hadden gevonden maar het was zeker de moeite waard. Aan de waterkant werden we opgehaald door een boot en deze bracht ons naar de overkant van het meer. Vanaf de boot zag ik net dat er een tafeltje vrijkwam en heb deze dan ook kunnen bemachtigen. Ze hebben kleine tafeltjes aan de rand van het meer en je kan hier verschillende tapas bestellen. Het was erg lekker en we konden tevens genieten van een mooi uitzicht. Ook is het heel leuk om hier te blijven tot in de late uurtjes want ze hebben in de zomer veel events, zoals Afterwork feestjes.

Elke donderdag komt er een DJ van 19 tot 2 uur en op vrijdag zijn er live optredens. In het restaurant kun je uitgebreid dineren maar daar liggen de prijzen wel redelijk hoog maar je zit er dan ook echt prachtig. Je kan ook een bootje huren, hoe romantisch, en kan dan zelfs een glimp opvangen van de Eiffeltoren.

Chalet des Iles, Bois de Boulonge, bereikbaar per metro, metrohalte; Trocadero

6. La Javelle
Deze locatie ligt aan het water en heb je uitzicht op de Eiffeltoren. Het ligt afgelegen en dien je eindje te lopen vanaf de metro, maar dan heb je ook wat. Het bestaat sinds 2014 en hebben ze het afgelopen jaar het uiterlijk van de locatie een stuk hipper gemaakt. Ze noemen het in Parijs une guinguette. Het zit dichtbij het André Citroën park in het 15e arrondissement. Overdag zijn hier diverse activiteiten van Zumba tot Yoga en staan er diverse foodtrucks. S ’avonds kun je onder de sterren dansen en is er elke avond wat anders. Dit is echt de moeite waard om te bezoeken. Kleed je hier niet mega fancy en draag zeker geen hele hoge hakken, want dan val je hier uit de toon. Ook heb je de kans dat je op je snuit gaat, wat mij nogal vaak gebeurt. De sfeer is goed en het publiek is gevarieerd, van jong tot oud.

La Javelle, Port de Javel Bas, 75015 Paris, metrohalte ; Javel

7. OFF Paris Seine
Deze hotspot ligt in de buurt van Gare D’Austerlitz. Het is een hotel op het water met een bar. Het is een prachtige locatie want er ligt een kleine pool en daar omheen staan tafeltjes waar je kunt lunchen, brunchen of dineren. Ze hebben in het totaal 54 kamers en 4 suites en serveren ook kleine gerechten en cocktails. Hier is overdag van alles te doen zoals Yoga maar ook Crossfit en in de avonduren kun je er ook dansen. Wij waren er nog redelijk vroeg en er was nog niet veel ambiance dus als je hier later op de avond naartoe gaat, dan zal het wel wat drukker zijn.

OFF Paris, 86 Quai d’Austerlitz, 75013 Paris, metrohalte ; Gare D’Austerlitz

8. Le Perchoir de L’Est
Sinds kort is er ook een Perchoir bij Gare de L’Est. De locatie was in eerste instantie moeilijk te vinden maar bij de ingang, in het station, stonden portiers die ons de weg naar de rooftopbar wezen. Via de trap moesten we naar boven en het leek wel of we trappen beklommen van een ziekenhuis, niet echt chique dus. Eenmaal boven zag we het dakterras maar dit is toch wel heel anders dan Le Perchoir Le Marais of Le Perchoir aan Rue Crespin. Mocht je in de buurt zijn van Gare de L’Est, dan is het wel leuk om hier een drankje te doen maar verwacht niet dat het net zo leuk is als bij de andere locaties.

Le Perchoir de L’ Est, Gare de l’Est – Bereikbaar via Saint-Martin de la Gare de l’Est

9. Flow
Een redelijk nieuwe spot in Parijs, onder de Pont Alexandre III brug, in het 7e arrondissement. Op deze locatie kan je dineren maar ik ben hier echt naartoe gekomen voor een feestje. We hadden VIP kaartjes dus konden zo doorlopen. Flow heeft een rooftopterras, waar je prachtig uitzicht hebt op de Eiffeltoren, Pont Alexandre III en Grand Palais. Een tip: bestel hier nooit een cocktail. Er stond dat je prosecco met vers fruit zou krijgen maar in plaats van vers fruit deden ze hier hele zoete grenadine in. Na mijn eerste slok was ik genezen van suiker voor de komende paar jaar. De cocktails gingen linea directa de prullenbak in en de prijs van de cocktails waren dan ook eens zeer prijzig. Jammerrr…

Het feestje waar ik naartoe ben geweest was beneden en zeker de moeite waard. Alleen maar locals en zelfs mensen die ons herkenden van het vorige feestje.

Flow, 4 Port des Invalides, 75007 Paris, metrohalte; Assemblée Nationale

10. Monsieur Mouche
Een van de allernieuwste hotspots van Parijs. De officiële opening was op 5 april maar ik kon hier helaas niet bij zijn. Vanaf deze locatie heb je een supermooi uitzicht op de Seine en de Eiffeltoren en komen er goede DJ’s, er wordt met name deep- en techhouse gedraaid. Ook schenken ze goede cocktails. Benjamin Roussel heeft dit concept bedacht en werkt nauw samen met Bateaux Mouches. Hier komt heel hip Parijs en is het zien en gezien worden, ‘hipster alert!’.

Ik raad echt aan om hier vroeg te zijn want anders kom je hier bijna niet meer binnen en sta je urenlang in de rij. Ook kun je hier brunchen op zondag tussen 11-15 uur. Zeker de moeite waard om te checken.

bonne-adresses-ete-vf

Fotocredits: Monsieur Mouche, Port de la Conférence, Pont de l’Alma, 75008 Paris, metrohalte; Alma Marceau

GUILTY PLEASURE IN PARIS, ANGELINA PARIS
Nog 1 extra tip, Angelina staat bekend om de chocolade maar in de zomer verkopen ze ook heerlijk chocolade ijs!

ANGELINA, rue de Bac, Paris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s