blog, blogbranding, citytrip, food, fotografie, Lille, reizen, travel

Citytrip Lille | de nieuwste hotspots

Lille, een stad waar je snel voorbij rijdt terwijl je naar jouw vakantiebestemming gaat in Zuid-Frankrijk. Zonde, want deze stad heeft veel te bieden. Ik kom hier al ruim 20 jaar en ken de stad op mijn duimpje. Je vindt hier diverse leuke restaurantjes, shops, bars en clubs. Vooral Vieux-Lille heeft mijn hart gestolen. Je kunt hier eindeloos struinen door de smalle oude straatjes en je vindt het ene leuke restaurant na het andere. En alles is super betaalbaar, dit in tegenstelling tot Parijs of bijvoorbeeld Gent.

Belangrijk om te weten is dat Lille ook Rijsel heet, dit zie je dan ook op de verkeersborden als je vanuit Nederland naar Lille rijdt.

Wil jij weten welke nieuwe hotspots erbij zijn gekomen in Lille? Lees dan snel verder…

Lille, de stad voor een perfecte citytrip!

Lille heeft veel dezelfde winkels als Parijs, zoals Printemps. Helaas is Galleries Lafayette al een tijd weg uit deze stad. Maar niet getreurd, er valt nog genoeg te shoppen. Je vindt er grote modeketens zoals Mango maar ook Pimkie en Promod. Luxe merken zoals Louis Vuitton vind je in Vieux-Lille, in de chique straat Rue de la Grande Chaussée.

Ook als het regent is Lille bijzonder geschikt, dan kun je je de hele dag vermaken in het overdekte Westfield winkelcentrum. Euralille is het nieuwe economische hart van de stad. Hier vind je 2 treinstations en sinds kort ook Mama Shelter, hierover straks meer.  Lille is de perfecte stad voor een vrijgezellenfeest!

De leukste hotspots van Lille

Tigermilk

Yes! Een van mijn favoriete adresjes in Parijs zit nu ook in Lille, Tigermilk. Zij serveren heerlijke Mexicaanse gerechten.  En nee, niet het Mexicaanse eten wat je in Nederland vindt. Het interieur is prachtig! Een beetje Ibiza meets Mexico.

4 Pl. Louise de Bettignies, 59800 Lille

La Quequetterie

La Quequetterie, een wel heel bijzondere patisserie. De foto’s spreken voor zich. Je kunt hier in ieder geval spraakmakende Insta foto’s maken ;-).

27 Rue Basse, 59800 Lille

Meert

Je bent niet in Lille geweest als je Meert hebt overgeslagen. Deze prachtige zaak zit in Rue Esquermoise. Alleen de gevel aan de buitenkant is al prachtig. Meert bestaat al sinds 1849. In het weekend staan er dikke rijen. Ze hebben namelijk een theesalon. In de winkel vind je een toonbank gevuld met perfecte macarons en verschillende gebakjes. De keuze is reuze! Veel mensen komen hier voor de wafeltjes met een vulling van vanillecrème. Ik kom hier voor het typisch gebakje uit Lille: le merveilleux.

25-27 Rue Esquermoise, 59000 Lille

Monsieur Jacques

Voor heerlijke wijnen en kaasplankjes moet je bij Monsieur Jacques zijn. Deze bar zit in het oude centrum van Lille. Het is een kleine bar en het zit er altijd goed vol. Ze serveren diverse wijnen en heerlijke hapjes. Een echte aanrader!

30 Rue de Gand, 59800 Lille

Bernard et Léon

Voor de heerlijkste taarten, die voor je neus worden gebakken in de keuken, moet je bij Bernard et Léon zijn! Een nieuwe hotspot, midden in de stad. Ook kun je hier lekkere salades eten of andere heerlijkheden.

3 bis Rue de la Clef, 59800 Lille

La Bellezza Big Mamma

In Parijs zijn alle Big Mamma restaurants fantastisch, ze staan vooral bekend om hun prachtige interieurs en een super service. Wat was ik blij om te horen dat in Lille eindelijk een restaurant was geopend, La Bellezza Big Mamma, en ik was niet de enige… want het restaurant is al tot en met eind december volgeboekt in de weekenden. Gelukkig konden we nog 1 tafeltje bemachtigen tussen de middag. Wat een toptent! Het interieur is supermooi en de service is excellent! We hadden een heerlijke pasta met ricotta en een pizza met truffel. Hier komen we zeker terug.

126 Rue Esquermoise, Lille

Mama Shelter

Yes, eindelijk ook een Mama Shelter in Lille! Als je het overdekte winkelcentrum uitloopt zie je het hotel gelijk staan. De buitenkant is indrukwekkend en bij de entree krijg je gelijk al een ‘wow’ gevoel. Mama Shelter heeft een prachtige rooftop. Helaas was het te koud om buiten te zitten maar in de zomer zal ik hier nog veel tijd doorbrengen. In het weekend komt er een DJ en wordt het uiteindelijk een club. De cocktails zijn goed maar niet bijzonder. Daar had ik meer van verwacht. We komen hier snel terug om ook gerechten van de kaart te proberen.

97 Place Saint-Hubert, 59800 Lille

Aux Merveilleux de Fred

Je bent niet in Lille geweest als je hier niks hebt gekocht, bij Aux Merveilleux de Fred. Ze hebben hier een echte specialiteit, Le Merveilleux, een gebakje dat z’n oorsprong vindt in ‘la directoire’, een periode die zich situeert in de 18e eeuw.  Le Merveilleux heb je zowel in een klein als groot formaat. Ook aan de branding hebben ze gedacht. Ik word alleen al blij van de verpakking, love it! Doordat de mensen tot buiten in de rij staan hebben ze onlangs nog winkels geopend, je vindt er in Lille maar liefst 4. De leukste winkel zit in Vieux-Lille, in Rue de La Monnaie, maar is dan ook het drukst bezocht.

67, Rue de La Monnaie, 59800 Lille

Le 28

Le 28 zit in het centrum van Lille en zo romantisch… Ze hebben een bovenetage waar je rustig kan zitten. Het decor is intiem en sfeervol en ze serveren heerlijke tapas. Dit restaurant wordt in het weekend een club.

28 Rue Thiers, 59800 Lille 

Bistrot TAO

Dit nieuwe restaurant, Bistrot Tao, is onlangs geopend. Het interieur ziet er superleuk uit en je kunt hier all you can eat sushi eten.De warme gerechten waren lekker maar er zitten sushirolls tussen die wij minder lekker vonden. Je kunt hier beter een Aziatisch biertje drinken met een paar snacks dan het volledige menu. Je kunt er wel leuk binnen zitten, je waant je echt in Azië.

126 Rue du Molinel, 59800 Lille 

Voor de heerlijkste chocolade en patisserie moet je in Lille zijn!

Lille staat ook bekend om de verschillende chocolade en patisserie. Je vindt hier onder andere Maison Meert, een bakkerij, patisserie en theehuis in één. Een hemel op aarde voor een echte zoetekauw! Ook vind je hier Patrick Hermand, Maison Georges Larnicol, maar ook Le Lautrec..

Overnachten in Lille?

In Lille zijn hotels betaalbaar. Wij verblijven regelmatig in de hotels van Accor. Veel hotels hebben een eigen parking voor maar 7 tot 10 euro per dag, het zijn dan met name Ibis Hotels! Wel zou ik aanraden om een hotel in het oude Lille te zoeken. Lille heeft ook een gevaarlijk deel dus probeer vooral in het oude centrum te blijven en hier niet uit te gaan.

Houd Voyagerenstyle in de gaten voor meer leuke citytrips. Volg mij ook op Instagram!

Een gedachte over “Citytrip Lille | de nieuwste hotspots”

Plaats een reactie